Лидерът в общото класиране на баскетболната Евролига за мъже Фенербахче си осигури домакинско предимство в плейофите, след като победи с 84:66 (20:17, 23:12, 14:18, 27:19) Анадолу Ефес. По този начин турците подобриха баланса си до 21/3 и водят с по две победи на колосите Реал Мадрид и ЦСКА Москва.

Фенербахче доминираше тотално срещу градския си съперник в зала "Юлкер" и остана непобеден у дома през редовния сезон на Евролигата. Това бе трета поредна победа на тима в турнира и 12-а домакинска, с която турците си осигуриха първото място преди началото на следващата фаза.

Костас Слукас беше най-резултатен за победителите със 17 точки, а Никола Калинич добави още 15. Фенербахче вкара и 14 тройки при 56 процента в стрелбата от далечно разстояние, докато за Ефес най-резултатен бе Адриан Мьорман с 20 точки.

Тимът от Истанбул обаче остана с баланс 15/9 и пропусна да си осигури място във финалната четворка, за което претендент е и Барселона. По-късно днес каталунците играят срещу Реал Мадрид.

Баскония се изкачи в горната половина на таблицата в Евролигата, след като победи с 80:73 Жалгирис Каунас. Шавон Шийлдс допринесе за победата с 13 точки, девет борби, четири асистенции и три отнети топки, докато Лука Вилдоса завърши мача като най-резултатен с 16 точки при 5/8 от тройката. /БТА