Шесткратният победител в Евролигата ЦСКА Москва направи нова голяма крачка към финалната четворка, след като се наложи със 100:80 точки срещу Панатинайкос и поведе в серията до три успеха с 2:0.

С 20 точки за московските армейци завърши бившият играч на Торонто Раптърс Сони Уиймс, а по 16 добавиха Нандо де Коло и Андрей Кириленко. Руският национал вкара и при четирите си стрелби от далечно разстояние, а домакините вкараха цели 14 тройки, като това до голяма степен предреши изхода на срещата.

За гостите от Гърция, които отстъпиха във всяка една от четирите части, с 14 точки приключи Василис Харалампопулос. Мач номер 3 от серията е в понеделник в Атина. 

Подобно на ЦСКА и тимът на Фенербахче записа втори успех в плейофната фаза. Състезателите на треньора Желко Обрадович се наложиха с 82:67 над шампиона Макаби Тел Авив и вече са само на победа от класиране за полуфиналите на турнира.

С 19 точки за истанбулския гранд най-резултатен бе Андрю Гаудлък, а 12 добави центърът Семих Ерден. За гостите от Израел Джереми Парго и Брайън Рандъл вкараха съответно 16 и 13 точки.

Третият мач от серията е в понеделник, а тази вечер предстоят вторите двубои в другите два четвъртфинала.

Барселона приема у дома Олимпиакос Пирея, докато в Мадрид Реал е домакин на Анадолу Ефес. И двата испански гранда спечелиха първите си срещи, а домакин на Файнъл Фор ще бъде тимът на Реал.

Резултати от четвъртфиналните мачове в Евролигата:

ЦСКА Москва - Панатинайкос 100:80 (2:0)

Фенербахче - Макаби Тел Авив 82:67 (2:0)

от сряда:

Реал Мадрид - Анадолу Ефес 80:71 (1:0)

Барселона - Олимпиакос 73:57 (1:0)/БТА