Отборът на Фенербахче победи с 91:89 като гост след продължение състава на Барселона в група С на баскетболната Евролига и нанесе първо поражение на каталунците в тазгодишното издание на турнира.

Неманя Биелица се разписа в последните секунди и доведе срещата до допълнителна част, а в продължението отново той реализира кош за крайния успех в полза на "фенерите". Те остават на второ място в групата, след лидера Барселона. Сърбинът Биелица завърши с 13 точки.

Най-резултатен за турския гранд беше Богдан Богданович с 23 точки, докато за Барса 25 точки вкара Марселиньо Уертас.

В друга среща от тази група Олимпия Милано победи с 66:64 у дома състава на Панатинайкос.

ЦСКА Москва спечели деветата си поредна победа в Евролигата. Руският гранд надигра драматично със 76:75 като гост след продължение състава на Уникаха Малага. Тройка на Нандо де Коло само шест секунди преди финалната сирена осигури успеха в полза на "армейците", които единствени остават без поражение в Лигата.

Де Коло завърши с 22 точки и има основна заслуга за пореднияценен успех в полза на ЦСКА.

Уникаха поведе с 56:39 в края на третия период, но след това гостите записаха невероятна серия от 21:2 и постигнаха обрат. Испанците имат 4 победи и 5 поражения, но и двата отбора се класираха за следващата фаза на престижния турнир. Сони Уиймс и Андрей Ворончевич добавиха по 12 точки в актива на ЦСКА Москва.

В другата среща от група В шампионът Макаби Тел Авив победи като гост Цедевита с 82:71. Израелският отбор реализира девет безответни точки в първата част и не позволи да хърватите да се откъснат в резултата след силното начало.

Следващите две части преминаха при поделено превъзходство, а в последния период Макаби поведе с 66:59 и си осигури крайния успех в мача.

Девин Смит отбеляза 14 точки в полза на отбора от Тел Авив, а Йогев Охайон и Алекс Тиус добавиха по 13 точки в полза на победителите.

С 22 точки за домакините завърши Фран Пилепич. Цедевита има едва две победи в деветте си двубоя. /БТА