Наказанието за мач без публика е един от начините в спорта да бъдат санкционирани дадени отбори. Оказва се, че има вариант феновете на един тим да окажат подкрепа, дори когато не са на трибуните. Или поне не буквално.

Баскетболният Цървена звезда бе наказан с един мач пред празни трибуни, след драматичния сблъсък с Галатасарай по-рано през сезона в Евролигата, когато след сблъсък между сръбски и турски запалянковци, един фен на Звезда бе убит. Галатасарай отнесе наказание от три мача, но и белградският клуб бе наказан.

В Сърбия протестираха остро срещу тази мярка, а впоследствие се роди идея, която ще позволи привържениците на Цървена звезда все пак да подкрепят баскетболистите следващата седмица в двубоя срещу испанския Лаборал Куча в последния кръг на груповата фаза на Евролигата.

Първият начин за феновете да демонстрират любовта си към отбора е да си купят билет, за мача, защото макар да не бъде допусната публика, билети ще се продават.

Вторият е да се съберат около залата и доколкото могат да подкрепят отбора, макар и извън съоръжението.

А третият е да изпратят своя снимка на клуба, защото на самия мач на всяко място ще стои снимка на привърженик на Цървена звезда.

Идеята веднага намери широк отзвук и ентусиазъм сред привържениците на отбора, така че предстои нейната реализация.

Баскетболният Цървена звезда вече се класира за Топ 16 в Евролигата и довечера излиза в Атина срещу Олимпиакос в предпоследен мач от груповата фаза на турнира.