„С оглед на това, че пряко сили играем в турнира за Еврокупата на ФИБА с Управителния съвет на клуба обсъждаме дали има смисъл да правим това“, заяви треньорът на Дунав 8806 Георги Божков.

Той сподели, че това струва много пари и усилия на клуба. „Ако ФИБА промени формата, може и да участваме пак. Не съм съгласен Европа да се разделя на „Запад“ и „Изток“. Отборите от Западна Европа са далеч по-привилегировани при този формат, защото имат по-къси дестинации и много по-равностойни съперници. Ние нямаме никакви допирни точки с руските и турските отбори, нито като бюджети, нито като организация, с нищо не можем да се сравняваме. Това е неприемливо и за много други отбори. Пътувахме заедно за Турция и Русия с отбора на Сфънту Георге. Те са на същото мнение и отказват да играят в този формат“, коментира Божков.

Треньорът на Дунав 8806 отчете, че далеч по-приемлив изглежда вариант със създаване на Балканска лига. В тази връзка му предстои среща с мениджъра на Балканската лига при мъжете.

„Моята идея е да се обединим 8 отбора – 2 български, 2 румънски, 2 турски, които са близо до границата и още два отбора“, коментира Георги Божков.