Убедителни победи далеч от дома записаха баскетболните отбори на Реал Мадрид и ЦСКА Москва в срещите си от четвъртия кръг на Топ 16 в Евролигата. С успех като гост се поздрави и Олимпиакос, наложил се над Макаби Тел Авив с 87:82 пред 11000 израелски фенове.

Реал Мадрид е едноличен лидер в група F след триумфа с 83:69 над Жалгирис в Литва. „Белият балет” вече има три победи и само едно поражение в смятаната за изключително трудна група. Испанският тим спечели мача във втората четвърт, която взе с 30:16. След това всички усилия на отбора от Каунас бяха напразни и Жалгирис остана последен в групата. Най-резултатен за Реал бе Фелипе Рейес с 18 точки, а Керем Тунчери добави 16, от които пет тройки. За домакините 18 точки реализира Марко Попович.

В другия мач от групата Олимпиакос се наложи трудно над Макаби Тел Авив като гост с 87:82 и вече двата тима са с по две победи и две загуби. Натурализираният българин Родерик Блекни бе титуляр за гърците и се представи добре с 8 точки и четири борби и две асистенции. Другият гард в тима Лин Гриър обаче изигра порединя си фантастичен мач и завърши с 27 точки. От състава на Макаби Давид Блутентал се отличи с пет тройки и 19 точки, а по 15 добавиха Терънс Морис и Естебан Батиста.

ЦСКА Москва нямаше проблеми при гостуването си на Лотоматика Рома и надделя с 82:54 в среща от група G. „Армейците” превъзхождаха своя опонент във всяко едно отношение, но по-радостно за тях бе завръщането на Матияш Смодиш в състава. Словенецът пропусна голяма част от сезона заради травма, но наскоро игра в мач от руския шампионат, а днес се върна и в евротурнирите като игра 10 минути. Литовският национал Рамунас Шишкаускас бе най-резултатен с 25 точки, а Траян Лангдън добави 14 (4 тройки) за ЦСКА. Ибрахим Джабеер реализира 18 точки за Лотоматика.

В последния мач от четвъртия кръг Панатинайкос победи Ефес Пилзен със 74:65 в интересен и оспорван мач в Гърция.