„Първо, играхме добре в защита. Контролирахме почти целия мач и въпреки, че не можахме да използваме Тенчо, играхме силно в защита”, бяха първите думи на треньора на Лукойл Академик Димитрис Галанис след успеха със 74:64 точки над турския Пинар Кършияка.

„Ние сме същият тим, който загуби от Балкан. И преди съм казвал, че цялата ни тежка програма изисква търпение и доверие. След мача с Балкан останахме сплотени. За нас е трудно да играем толкова важни мачове на всеки три дни, но просто трябва да сме по-стабилни и по-търпеливи. Ако сме търпеливи и работим здраво, победите ще дойдат”, коментира още Галанис и добави:

„Не казвам, че имаме спадове и възходи, но както виждате в цяла Европа всички отбори могат да загубят. Дори Фенербахче на Обрадович губи. Не може винаги да се печели.”

„Единственото, в което вярвам е, че направихме силен мач в защита. Трябва да подобрим много неща. И вярвам, че в 7 часа вечерта довечера моите играчите ще са в залата за тренировка. В това вярвам”, завърши гръцкият специалист.