Една принудителна промяна направи за гостуването в Латвия старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев. На мястото на контузения капитан Тенчо Банев в състава бе включен Николай Колев, информират от Пресслужбата на клуба.

Банев, който страда от контузии в гърба и в коляното не игра при победата над Нимбурк в сряда в Ботевград за Европейската купа на ФИБА и след това пропусна домакинството на Ямбол от НБЛ в събота в Правец.

източник: LAP.bg

Колев пък се завърна след почти 10-месечно отсъствие именно в двубоя срещу Ямбол като остави добри впечатления с изявите си. Центърът се възстановяваше от операция на коляното.

На антибиотици от няколко дни е и гардът Бранислав Ратковица. Сърбинът се почувства зле след успеха над Нимбурк и вирусната инфекция го повтори. Той бе оставен да почива срещу Ямбол. В същото положение е и треньорът Тони Дечев. Както е известно, седем баскетболисти на "студентите" бяха повалени от вирус около Нова година, някои от тях дори записаха престой в болница, където бяха поставени на системи.

източник: LAP.bg

Филип Виденов замина за Вентспилс в добро настроение, но за него е ясно, че утре излиза на инжекции. Лидерът на Лукойл страда от контузия в петата, заради която пие противовъзпалителни и има нужда от почивка, която в момента няма как да му бъде дадена. Филип Виденов бе съхранен от треньорския щаб като не влезе нито за минута срещу Нимбурк и Ямбол.

Междувременно стана ясно, че Лукойл Академик е най-добрият отбор в българския спорт за декември миналата година. Това отреди анкетата на Пресклуб България, която се провежда вече 16 години без прекъсване и в която участват спортните редакции у нас.

Шампионите печелят наградата за 18-и път в клубната си история и за втори пореден месец след като триумфираха в нея и през ноември. През декември те се класираха в Топ 32 на Европейската купа на ФИБА след решителна победа над Макаби Ришон като гости в Израел. През ноември те стигнаха до два успеха над естонския Калев и подчиниха руснаците от Енисей пред своя публика.

Другата добра новина за "студентите" е, че Тони Дечев също бе отличен. Той бе избран за треньор на месец декември. Церемонията по награждаването се очаква да се проведе на 20-и януари в Пресклуб България с начален час 11.00.