Новата година започна с неприятности за Лукойл Академик. Ден преди домакинството на шампионите на чешкия първенец Нимбурк в Топ 32 на Европейската купа на ФИБА при "студентите" здравите са малцинство.

В отбора върлува остър вирус с висока температура, който остави "студентите" само с петима души на тренировка в понеделник вечер.

Лукойл приема Нимбурк утре (6-и януари) от 18,30 часа в "Арена Ботевград". Ръководството на клуба пусна вход свободен за ученици и постави цена от 2 лева на билетите за възрастни.

Пръв в капана на грипа с 39 градуса треска още в първите часове на 2016-а попаднал треньорът Тони Дечев, пише bball.bg. След него жертвите в съблекалнята на тима му се заредили една след друга: Желко Шакич, Димитър Димитров, капитанът Тенчо Банев.

Вчера най-тежко бе състоянието на Бранислав Ратковица, Асен Великов, Донел Тейлър и Крис Минков. При тях дори се е наложило включването на системи в болница, за да се предотврати дехидратация на организма и да се съхранят малкото им останали съпротивителни сили.

След грипната епидемия, проблем №1 пред треньора на шампионите е здравословното състояние на лидера на отбора Филип Виденов. Гардът е контузен, но в сряда ще излезе на инжекции.

Виденов се оплаква от болки в петата - травма, която го е тормозила и преди. Това, от което се нуждае обаче е пълноценна почивка, а такава в момента няма кой да му даде. Доскоро Филип стискаше зъби и се бореше на терена с контузия в глезена. Проблемът с петата му се е появил при загубата на шампионите от Балкан на 30-и декември в Ботевград.

Лукойл Академик домакинства на 12-кратния пореден шампион и 11-кратен носител на Купата на Чехия Нимбурк в "Арена Ботевград". Това е втора среща за "студентите" в Топ 32 на Европейската купа на ФИБА.

"Мъже сме, ще се борим. Всеки ще се бори според това докъде се простират моментните му сили. Не можем да направим нищо. Не можем да отложим мача, а и всеки отбор минава през криза. Явно сега е наш ред", заяви Тони Дечев пред баскетболния портал.