На супер фаворита ЦСКА му трябваше един от най-невероятните обрати в историята на Евролигата, за да "излъже" Лотоматика Рома в собствената си зала в Москва - 72-71. Италианците бяха на път окончателно да оправдаят определението "убиец на гиганти", съобщава bulgarianbasket.com.

В герой за домакините се превърна Трейджън Лангдън, който наниза решителната тройка със сирената и така спаси 25-ата поредна домакинска победа на ЦСКА Москва. Невероятният изстрел на американския гард донесе последните три точки от серията 16-4, която московчани постигнаха за малко повече от 2 минути, за да обърнат резултата от 56-67. Лангдън бе и най-резултатен от всички в мача с 22 точки. Вечната "златна" резерва Тео Папалукас добави 16 с безгрешна стрелба от игра (4/4 за 2 точки, 2/2 от тройката), както и 5 асистенции, а Рамунас Шишкаускас вкара 10 точки за победителите.

Роко Лени Укич и Еразем Лорбек отбелязаха по 13 токчи за Лотоматика, а Дейвид Хоукинс и новото попълнение Ибрахим Джабер - по 12. Гостите не губеха в резултата в нито един момент след първата четвърт, до този фатален за тях изстрел накрая. Победата изглеждаше окончателно подсигурена за тях, когато Лорбек вкара два наказателни удара за 64-69, при оставащи 44 секунди до края. Лангдън и Папалукас обаче бяха на друго мнение и вкараха кошове в две поредни атаки. После Папалукас имаше шанс да вкара мача в продължение, заставайки на линията на фаула 5.2 секунди преди края, при 68-70. Той пропусна втория наказателен удар, но фаулираният веднага след това Джабер също пропусна своя втори. Отскочилата топка попадна в Джей Ар Холдън, който бе почти на центъра, и той имаше време да подаде на оставения сам Лангдън. Той се спря на линията за три точки и вкара с перфектения си изстрел, донесъл инфарктната победа на ЦСКА, която може да се окаже много важна накрая.

Останалите резултати:

Ефес Пилзен – Панатинайкос 74:64

Лиетувос Ритас – Тау Керамика 81:84