ЦСКА Москва се класира за финалната четворка в Евролигата, която тази година ще се проведе в началото на май в Берлин, след като изхвърли на четвъртфиналите отбора на Партизан с 3:0 успеха.

„Гробарите” загубиха и третият мач с 56:67 точки, въпреки че той се игра в тяхната зала в Белград.

Много силен мач за ЦСКА направи Шишкаускас, който завърши с 20 точки, 5 борби и 3 асистенции. С двуцифрен точков актив за московчани завършиха и Матиас Смодиш, който успя да отбележи 18 точки и да овладее 7 борби, а Еразъм Лорберк добави 10 точки, хвана 6 борби и направи 4 асистенции

Най-резултатен в мача бе Величкович от Партизан, който отбеляза 26 точки, но не успя да получи подкрепа от своите съотборници.

Монтепаски загуби с 53:72 точки от Панатинайкос. Гърците изиграха много силен мач и се приближиха до финалната четворка, след като имат две победи, като им предстои още едно гостуване на отбора от Сиена, а ако се стигне до пети решаващ мач той ще се играе в Атина.

Реал Мадрид надделя доста трудно със 71:63 точки срещу Олимпиакос и по този начин „кралете” останаха в борбата, но трябва да постигнат задължителна победа и в следващия мач в тяхната зала, ако искат да стигнат до решаващ пети мач, който ще се играе в Атина.

Тау Керамика измъкна успех с 69:62 точки срещу Барселона в много равностоен мач. Домакините успяха в последните секунди да удържат последните опити на каталунците да пратят мача в продължение. След тази победа отборът от Витория вече има две победи и се нуждае на всяка цена от успех и в следващия си домакински мач, за да се класира за финалната четворка в Берлин.

Решаващите четвърти мачове от четвъртфиналните сблъсъци са на 2 април от 21:45 часа.