Отборът на ЦСКА Москва допусна първо поражение в Топ 16 на баскетболната Евролига след като отстъпи при гостуването си на Монтепаски Сиена с 56:74 точки.

„Поздравления за Сиена. Домакините изиграха изключителен мач. Надиграха ни тактически, психически и физически. Това е най-лошият аспект на загубата. Бяхме два пъти по-бавни от съперниците ни. Връщаме се в къщи с чувството, че не бяхме на нивото на нашия опонент. Мисля, че това ми се случва за първи път в ЦСКА”, коментира разочарованият наставник на „червените” Еторе Месина.

Сръбският Партизан пък постигна нов успех като домакин в най-престижния европейски клубен баскетболен турнир побеждавайки Уникаха с 60:59 точки. „Това е наистина голяма победа. Уникаха беше под напрежение, защото загубиха в къщи от Панатинайкос и търсеха успеха като гост в Белград. Ние път съумяхме да ограничим стрелбите им и направихме доста грешки в края, които доведоха до този драматичен завършек. Благодаря на феновете, които ни подкрепяха”, заяви треньорът на Партизан Душко Вуйошевич.

Останалите резултати:

Проком – Олимпиакос 68:93

ТАУ Керамика – Армани Милано 108:90

Националният ни селекционер Пини Гершон и неговият Макаби Тел Авив гостуват довечера на Реал Мадрид в третия кръг на Топ 16 в Евролигата. „Жълтите” са с 1 победа и 1 загуба до момента и ще се опитат да нанесат първо поражение на Реал в групата.

„Надявам се, че това гостуване в Испания ще е различно от предишните три, които имахме. Реал спечели няколко от последните си срещи, въпреки че изоставаше на моменти. Надявам, че всички разбираме важността на всяко притежание на топката и нищо няма да е свършило преди последната сирена”, отсече Гершон преди двубоя.

Американецът с български паспорт Ибрахим Джабер и италианският Лотоматика Рома са гости на Панатинайкос в Атина.