Шампионът на Стария континент ЦСКА Москва бе победен в Италия от Армани Джийнс Милано в поредния кръг на Евролигата по баскетбол. „Червените” паднаха с една точка -79:80, а треньорът Еторе Месина коментира:

„Играхме арогантно и показахме слаба защита в последната четвърт, докато Милано демонстрираха страхотен дух. Какво се случи през второто полувреме? Може би някои играчи помислиха, че мачът е свършил. Получи се чудесен двубой на ниво Евролига, въпреки че беше трудно. Изиграхме отлично първо полувреме, но искам да отдам дължимото на Милано.”

Друг гранд Реал Мадрид също претърпя поражение като гост на гръцкия Паниониос с 66:68 точки.

Останалите резултати:
Проком – Монтепаски Сиена 71:83
Льо Ман – Уникаха 55:87
Партизан – Ефес Пилзен 83:77
Олимпиакос – Еър Авелино 91:66

Националният ни селекционер Пини Гершон и неговият Макаби посрещат в Тел Авив хърватския Цибона Загреб довечера от 21 часа. Израелският гранд е четвърти във временното класиране на своята група с 2 победи и 3 загуби, като се нуждае от успех, за да съхрани шансове за продължаване напред в Евролигата. Именно Цибона пък е един от съставите, който нанесе поражение на Макаби като домакин в Загреб.

„Опитваме се да подобрим доста елементи от играта и да изградим свой стил, който да пасва на баскетболистите, които имаме. Не е най-добрият вариант да се сменят състезатели, но това е положението. Очакваме тежък мач, но пред нашите фенове ще направим всичко по силите си, за да победим”, заяви 57-годишният Гершон преди сблъсъка.

Новият му помощник Шарон Друкер, който седна рамо до рамо с Пини на пресконференцията преди двубоя призна, че именно Гершон е основната причина да приеме предложението на Макаби Тел Авив.