ЦСКА Москва се класира за финала на Евролигата по баскетбол за мъже, след като победи Локомотив Кубан с 88:81 (23:12, 24:25, 21:22, 20:22) точки в първия в историята руски полуфинал в турнира. Финалната четворка на надпреварата се провежда в германската столица Берлин.

Отборът на ЦСКА достига до финала на Евролигата за шести път в последните 10 години. Тимът има шест титли като за последно триумфира през 2008 година.

Руският шампион изигра страхотна първа четвърт, след която натрупа самочувствие и до края на мача водеше в резултата. На почивката ЦСКА имаше преднина от 47:37.
В третата част играчите на тима от Москва продължиха да доминират, а шест минути преди края имаха аванс от 16 точки при 78:62 и без проблеми доиграха мача.

Най-резултатен за победителите беше Нандо де Коло с 30 точки. Французинът изравни най-доброто си постижение в кариерата по отбелязани точки в турнира. Вчера той получи наградата за най-полезен играч на редовния сезон. Витали Фридзон добави 13 точки.

За Локомотив се отличи Малкълм Дилейни с 26 точки. Донтей Дрейпър отбеляза 17 точки, а Антъни Рандолф направи дабъл-дабъл - 13 точки и 11 борби.

В спора за титлата ЦСКА Москва ще играе срещу победителя от втория полуфинал между Фенербахче (Турция) и Лаборал Куча (Испания), който е по-късно тази вечер./БТА