Отборите на ЦСКА Москва и Панатинайкос са първите два отбора, които си осигуриха участието в следващия етап на Евролигата.

Руският отбор се наложи със 74:57 над Юнион Олимпия и си осигури предсрочно влизането в Топ 16 на турнира, а с това се реваншира за миналогодишната си загуба от този тим.

В Група С Панатинайкос победи Партизан само с точка разлика - 67:66, което им бе достатъчно да намерят място в следващата фаза на турнира.

Въпреки че беше догонващ в резултата през цялото първо и част от второто полувреме, отборът на Барселона успя да измъкне победа като гост на Роан с 89:79 в третия мач в Евролигата за новата 2008 г.

С отлични изяви през целия мач за победителите блесна известният иначе като черноработник Жорди Триас. С помощта на игралия силно през второто полувреме Яка Лакович, той изведе отбора си до победата в последните минути, въпреки усилията на вездесъщия Марк Сейлиърс. С тази победа каталунците остават на временното второ място в Група С, изпреварени само от вече класиралия се за втората фаза Панатинайкос. Роан пък остана с 3 победи и вече има 7 загуби, с което френския тим заема седмо място в подреждането, съобщава bulgarianbasket.com.

Лакович бе най-резултатен за Барселона с 19 точки, всички през второто полувреме. Триас добави 17 точки и 13 борби. Повечето от останалите точки на гостуващия тим се разделиха равномерно между други четирима играчи: Марио Касун - 14, Рожер Гримау - 13, Джанлука Базиле - 12 и Ерсан Илясова - 10. За Роан американецът Сейлиърс наниза 30 точки, двойката френски центрове Уилям Солиман и Папе Бадиан отбелязаха по 13, а друг американец - Адам Хес - завърши с 12.

В среща от Група В Уникаха Малага се наложи над Армани Джийнс с 89:70.