ЦСКА Москва стана първият отбор, класирал се на финал в най-силния баскетболен турнир в Европа – Евролигата. Московските „армейци” победиха испанския Уникаха с 62:50 в първия полуфинал от Final 4 в Атина.

Въпреки сериозната разлика в края, успехът не бе толкова лесен за момчетата на Еторе Месина. Те изиграха чудесно първо полувреме и натрупаха приличен аванс, като във втората четвърт позволиха на отбора на Уникаха да вкара едва 9 точки.

След почивката баскетболистите на ЦСКА се отпуснаха леко и бързо бяха наказани от по-умната атака на испанците. Агресивното начало на третата четвърт бързо стопи разликата. Близо три минути ЦСКА пък не успя да отбележи кош и се стигна до равенство 44:44 след 30 минути с кош на Берни Родригес.

Тео Папалукас, Траян Лангдън и Дейвид Андерсън поеха нещата в свои ръце и в крайна сметка сломиха съпротивата на амбициозния млад тим на Уникаха. Дванайсет поредни безответни точки на ЦСКА решиха всичко в срещата и пратиха московчани на финал в Атина.

Лангдън бе най-резултатен за успеха с 13 точки, 12 добави Андерсен, в чийто актив влязоха и девет борби. Невероятният Папалукас завърши с 11 точки, 7 борби, 4 асистенции и 5 откраднати топки. Карлос Кабесас бе единственият в състава на Уникаха, който приключи мача с двуцифрен точков актив от 13 точки.

Съперникът на ЦСКА ще бъде излъчен малко по-късно днес, измежду Панатинайкос и Тау Керамика.