Български отбор може да спечели трофея в Адриатическата лига по баскетбол при жените за втори път в историята. Шансът това да се случи е голям, тъй като страната ни класира два отбора във Финалната четворка на турнира, която ще се проведе днес и утре /18 и 19 март/ в Подгорица.

Шампионът на България Монтана 2003 ще излезе срещу словенския Целие в първия полуфинал на турнира от 18 часа, а Берое ще играе с първенеца от миналия сезон Будучност в 20.30 часа, напомня bball.bg.

Последният и единствен досега български триумф в Адриатическата лига при дамите е от 2007-а година. Тогава ЦСКА с треньор Георги Божков достига до златото след победа над Шибеник със 73:67 точки във финала, който се играе в София преди 10 години. Тогава хърватките пристигат в България като носител на трофея в последните му две издания, но си тръгват с наведени глави и със сребърни медали.

По пътя към финала “червените ангели” вземат скалпа и на друг хърватски гранд Госпич след 75:71 точки.

ЦСКА приключва 2006/2007 с 16 победи от 22 мача в Адриатическата лига, като дори получава правото да играе в Евролигата през следващия сезон. След трагичната смърт на генералния мениджър на клуба Емил Коен и президента Владимир Федяев през лятото на 2007-а обаче отборът се разпада.