Българският Берое победи словенския Атлет Целие с 93:60 (24:18, 24:15, 20:13, 25:14) в последния си мач от груповата фаза на Адриатическата лига по баскетбол за жени. Старозагорки излязоха временно на първо място, но по всяка вероятно ще бъдат изместени от отбора на Монтана, който ще играе утре със словенския Триглав.

Тройка на Ива Слоншак даде предимство от шест точки в полза на Атлет Целие в средата на първата четвъртина, но Берое отговори със серия от 14:2 и поведе категорично в резултата.

Гостенките се опитаха да се върнат в мача с две тройки на Лариса Очвирк в началото на втората четвъртина, но старозагорките бяха почти безгрешни под коша на словенките и спечелиха полувремето с аванс от 15 точки.

През второто полувреме картината не се промени, а Габриела Николова даде аванс от 33 точки в полза на Берое с тройка при последната стрелба в мача. Тя завърши с 14 точки, Милена Томова отбеляза други 15, а най-резултатна беше Келинда Закъри с 20.

Ако бъде изпреварен от Монтана, отборът на Берое ще играе полуфинал с третия в класирането. Това към момента е Атлет Целие, но словенките ще бъдат изместени от Будучност след мача на черногорките срещу босненския Плейоф Сараево.