Отборът на Берое загуби домакинството си от шампиона Сигал Прищина (Косово) със 75:89 (23:25, 18:20, 19:24, 15:20) точки в първа среща от полуфиналите на Балканската лига по баскетбол за мъже. Вторият мач е на 30 март в Косово.

Да подкрепи Берое в залата дойде и кметът на Стара Загора Живко Тодоров и заместникът му Красимира Чахова.

Въпреки солидната подкрепа от трибуните Берое започна срещата леко сковано и в средата на първата част изоставаше в резултата. Силни изяви в тези първи минути записа Джейсън Уошбърн, който реализира 11 от първите 21 точки на Сигал.

След това баскетболистите на Берое вдигнаха оборотите и първо изравниха резултата, а след това дори поведоха. На полувремето обаче резултатът беше 45:41 в полза на Сигал (Прищина).

След почивката гостите дори увеличиха аванса си на девет точки в средата на частта. Три минути преди края на третата четвърт Пламен Алексиев получи техническо нарушение.

Още в началото на четвъртата част обаче разликата скочи на 13 точки след три неуспешни атаки от далечно разстояние на Тихомир Желев. Постепенно авансът на гостите се покачи на 19 точки, но в края "зелено-белите" успяха да го намалят.

Лоша новина за Берое е и травмата, която получи Николай Николов. Талантът напусна принудително още в средата на втората част.

Александър Тодорович беше най-добър за домакините с 19 точки, 7 борби и 5 отнети топки. 16 точки добави Аштън Муур, а Еврик Гари и Станислав Ваклинов записаха по 10 точки.

За гостите се отличиха Мохамед Абукар с 26 точки и Джейсън Уошбърн с 25 точки, като и двамата имаха по 13 борби.

Българинът Станимир Маринов се отчете с 6 точки, 5 асистенции, 4 борби и 1 чадър за 20:56 минути като титуляр.

"Дълго време играхме наравно на тях. Те са доста по-класен отбор от нас, по-опитни, но в един момент изпуснахме нещата. Лошо започнахме третата четвърт и още по-лошо я завършихме. Те натрупаха голяма преднина и ние не успяхме да я стопим", коментира наставникът на Берое Любомир Минчев след края на мача пред БНТ.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS