Барселона спечели петата си победа от началото на сезона в баскетболната Евролига за мъже, след като се наложи с 84:58 (20:19, 24:8, 22:14, 18:17) срещу руския Зенит Санкт Петербург в "Палау Блауграна". Така каталунците оглавиха класирането заедно с италианския Армани Милано, като и двата отбора са перфектни до момента с актив 5-0.

Вечерта бе специална за Барселона и без разгромната победа над Зенит, тъй като вчера каталунците отбелязаха десетата годишнина от последната си титла в Евролигата. Те го направиха пред 4500 фенове, които по-късно се зарадваха и на категоричен спех.

Никола Миротич завърши мача с 20 точки, а Брендън Дейвис и Сертач Шанлъ добавиха по 11. Дмитри Кулагин, Джордан Лойд и Били Барън пък нанизаха по осем точки за Зенит.

Барселона всъщност не стартира толкова успешно и губеше с точка в края на първата четвъртина, след като Миротич и Кайл Кърич държаха отбора в мача. Във втората част Найджъл Хейс-Дейвис, Брендън Дейвис и Кори Хигинс поеха юздите и Барса вкара цели 24 точки, за да завърши полувремето с преднина 44:27. Миротич започна второто полувреме с осем последователни и безответни точки, а Барса поведе с 52:27 и спечели с лекота победата.

В следващия кръг, на 26-ти и 27-ми октомври, Барса играе с турския Фенербахче , а Армани Милано среща германския Байерн Мюнхен.

По-рано в петък българският национал Александър Везенков отбеляза шест точки при загубата на гръцкия Олимпиакос с 82:88 срещу руския ЦСКА Москва.