Наставникът на Рилски спортист запазва оптимизъм за реванша в Балканската лига срещу косовския Пея. Родният представител падна с 62:63 в столичната зала"Универсиада" и има нужда от задължителен успех в ответния сблъсък. 

Той видя слабости на самоковлии в атаката през второто полувреме, което според него в крайна сметка се е оказало решаващо за поражението от косоварите. 

"Играхме слабо през второто полувреме, особено в нападение. Отбелязахме само 23 точки, което е малко. Те си стегнаха защитата, ориентираха се кои са ни силните страни. Това бяха моите опасения."

"Така се разви мачът, че не можех да давам повече почивка, а Ракочевич беше уморен. Имаме втори шанс и отиваме в Косово за победа. Има за какво да съжаляваме, но вече на това ниво - полуфинал, не знам какво да ви кажа."

"Просто не ни провървя в стрелбата. В един от най-важните мачове за сезона нямаме домакинство. Да, хората дойдоха и имаше подкрепа, но все едно бяхме на неутрален терен. Не бива обаче да се оправдаваме с това", сподели Барчовски.