Изпълнителният директор на Балканската лига и президент на Евроинс Черно море Асен Христов изгледа на живо гостуването на своя отбор на Рилски спортист в българското дерби от регионалната надпревара. „Моряците” отстъпиха със 77:88, а Христов определи мача като интересен и равностоен. Той обясни и възникналия проблем с Работнички Скопие.

Македонският тим не пътува за мача си в Румъния срещу Газ Метан, като изтъкна като причина заболяване на свои баскетболисти. „Получи се писмо, че са болни, в събота сутринта в 8.30, а в същия ден следобед тези играчи играха в първенството на Македония,” разказа Христов пред националната телевизия. „После казаха, че се страхуват, защото имало много случаи на заболели от свински грип в Румъния. Но знаете каква е ситуацията, и тук в България. Само за това, че се страхуваш, не можеш да отложиш мач.”

Всъщност, причината Работнички да не пътува, е и предстоящото дерби на Македония, срещу Фени Индъстри през уикенда. Това каза и Асен Христов: „Чак впоследствие от Работнички казаха, че имат тежък мач с Фени. Така бе много по-нормално, можеха и да получат отлагане, ако бяха назовали истинската причина.”

„Балканската лига е поставила финансови условия, които трябва да решат в Работнички, и срокове, в които трябва да ги решат. Ако не се изпълнят, може и да се разделим с тях,” допълни босът на Лигата за проблемите, от които се оплаква Работнички. Македонците твърдят още, че Балканската лига им дължи 10 000 долара, от миналогодишния депозит.„Те само пожелаха сумата да остане като гаранция, сега вече твърдят, че искат да им я дадем, и после пак да я внесат,” добави Христов.

„Мачовете ще продължават, те потвърдиха, че засега са успели да решат финансовите си проблеми,” завърши благодетелят на Черно море.