Темата за влиянието на мениджърите върху спортистите и тяхната кариера в днешно време е все по-актуална.

Така е и в Сърбия след отказването на един от най-големите таланти на страната в баскетбола - Никола Йокич от участие с националния тим на Европейското първенство, за да може да се подготви възможно най-добре за следващия сезон в отбора си от НБА - Денвър Нъгетс.

Сърбия остана без още един НБА играч за Европейското

Селекционерът на сръбския държавен тим по баскетбол, легендарният Александър Джорджевич даде крайно любопитно интервю пред хърватското издание Germanijak по повод ролята на мениджърите.

Вълнения в Сърбия след отказа на Йокич: Имаме и Милош

"Не е истина, че НБА отборът ти може нещо да ти забрани. Могат да ти предложат, да настояват, но играчите са тези, които решават. Клубът казва това, мениджърът онова, нямам отбор, търся си отбор... Имаме и случая от миналата година, когато отказът на Бобан Мариянович дойде един ден преди началото на подготовката. Даже не искам да се сещам", коментира Джорджевич.

"Имам чувството, че мениджърите манипулират играчите както желаят. Един го карат да се откаже от националния, за да отворят място за друг. С този друг ще постъпят така следващата година, за да има място за трети... Ако не беше трагично, щеше да е смешно", каза още легендарният бивш баскетболист.

По повод отказа на Никола Йокич, Саша Джорджевич заяви: "Да, и този отказ е... каза, че ще работи върху тялото си. За мен контузията е единствената основателна причина да откажеш националния отбор."