Отказите на различни спортисти да играят за националните отбори на своите държави винаги са предизвиквали вълнения сред феновете.

А, когато става дума за баскетбол и Сърбия, очаквано емоциите сред привържениците на играта да са много сериозни.

Сърбия остана без още един НБА играч на Европейското

Точно затова решението на младока Никола Йокич да предпочете тренировките с Денвър Нъгетс, вместо да играе за Сърбия на Евробаскет 2017, вече няколко дни са основна тема в западната ни съседка.

Една от легендите на бивша Югославия Жарко Паспал също коментира случилото се преди лагер-сбора на националния тим и изтъкна като пример настоящия капитан Милош Теодосич.

„Този проблем за националния тим ще продължава. Всяка година се намира някой, който преценява, че да играе за Сърбия не е най-важното нещо, което може да направи през лятото. Това не е малък проблем, особено когато става дума за някой, на когото се разчита да е основен играч“, заяви Жарко Паспал.

Той даде като противоположен пример настоящия капитан на отбора на Сърбия Милош Теодосич.

„От друга страна, имаме Милош, който отдавна е показал колко обича националния екип и никога не е поставял личния си интерес пред Сърбия. Неговото отношение и посветеност на отбора няма нужда от хвалби, хората знаят да уважават, а истинската награда ще я получи, когато завърши кариерата си“, каза още Паспал.