Звездата на националния отбор на България по баскетбол Александър Везенков даде своя коментар след загубата от Испания с 87:114 в първия двубой на тима на Евробаскет 2022 в Грузия.

„Нямам какво много да кажа, когато са ни вкарали 114 точки. Не играхме в защита, получихме много точки от втори шанс, те доминираха в подкошието Загубихме много топки и за съжаление след първата част се отказахме и после стана като демонстративен мач, кой ще отбележи повече“, заяви Везенков.

„Това не беше мачът, който искахме. Имаме един ден да си починем, да се фокусираме върху Турция и се надявам, че ще представим по-добре“, добави Везенков.

59 снимки

„Беше трудно, но класата на испанския национален тим е ясна. Имат микс от НБА, Евролига и АСБ състезатели, а те знаят как да играят и да атакуват слабите страни на противника“, каза още българския национал по повод противниците.

„Подготовката ми е на много високо ниво и се надявам в следващите мачове да изглеждаме по различен начин“, заяви Везенков, а по повод дебюта си на Европейско първенство, той коментира:

„Много е хубаво, много е различно. Казах и на момчетата, че трябва да го изживеем, да се наслаждаваме и да даваме да даваме всичко от себе си, а днес очевидно не го направихме.“