Старши треньорът на националния отбор на Турция Ергин Атаман отново се оплака от условията в Тбилиси, където се играят мачовете от група А на Евробаскет 2022. Именно Турция е днешният съперник на България на шампионата в Грузия, а двубоят е от 17:15 часа българско време.

Турците постигнаха успех със 72:68 над Черна гора в първия ден, а българите загубиха с 87:114 от Испания.

„Целите ни са високи и затова трябва да минимизираме грешките си. Искам да видя отборът да играе добре. Имаше и липса на концентрация в първия ни мач заради лошата атмосфера. Нямаше зрители, освен на срещата на домакините от Грузия. Все пак стартирахме с победа“, коментира Атаман преди сблъсъка с България.

Специалистът продължи и с темата, която засегна на пресконференцията след победата над Черна гора. „След толкова години в Евролигата, този тип преживяване е много различно“, каза Атаман по повод малкото публика в първите два мача на шампионата на Стария континент в четвъртък.

Турският селекционер изрази недоволството си и от дългото пътуване от хотела на отбора до залата. „Фуркан Коркмаз има болки в гърба. Започнаха вчера следобед. Условията тук не са най-добрите. Пристигаме в залата от хотела за около 45-50 минути. Много е неудобно. Коркмаз игра на инжекции, а лекарите казаха, че ще е по-добре да остане в хотела в почивния ден. Пътуването с автобус е прекалено дълго, иначе щеше да дойде с нас на тренировката“, обясни Ергин Атаман.