Националът Емил Стоилов заяви, че тимът на България е готов за четвъртия си мач от Европейското първенство по баскетбол довечера срещу домакините от Грузия. Българите ще играят срещу грузинците от 20:00 часа в „Тбилиси Арена“, която приема срещите от група „А“ на шампионата на Стария континент.

„Играхме вече срещу най-силните отбори в нашата група. Мисля, че стояхме добре срещу тях. Не мога да кажа, че нямахме късмет, защото не беше до късмет, но не успяхме да вземем нито една победа. Мисля, че сме готови за последните два решаващи двубоя“, заяви Стоилов след днешната обедна тренировка на състава.

За България предстоят както срещата с Грузия довечера, така и двубой с Белгия в сряда. „Според мен и двата отбора са преодолими. Всичко си зависи от нас. Най-важното е да стегнем защитата и да продължим да играем добре в нападение, и да правим каквото се иска от нас, а на мача после каквото стане. Не мога да кажа дали сме напрегнати. Според мен сме спокойни, но като започне мачът ще си проличи дали има напрежение. Може би ще има малко, но това е нормално. Все пак ние сме професионалисти, непрекъснато се сблъскваме с напрежение и очаквания, така че всичко е в реда на нещата“, коментира още националът.

„Ключът за победата тази вечер ще бъде защита и това да спрем тяхната борба в нападение, да ги оставяме да влизат в ритъм, защото това ще позволи публиката също да се включи и да им помогне, а вече нещата ще бъдат много по-трудни след това“, каза Емил Стоилов.

Попитан за усещането да играе на Европейско първенство като един от най-младите в състава, Стоилов коментира: „Доста меко казано е, че усещането да си на Евробаскет е приятно. Все пък съм на 20 години, първи Евробаскет и съм титуляр. Мисля, че много малко хора на моята възраст могат да се похвалят с това. Чувствам се добре, жалко само, че още не взели първата си победа, но мисля, че довечера това ще стане. Да, поддържат ме от клуба ми Естудиантес. Писаха ми и преди първенството, и преди първия мач с Испания. Сега в момента не ме закачат, защото все пак не искат да ме разконцентрират. Мисля, че след това ще продължим разговорите.“