Сърбинът Владо Джурович, който водеше българския ЦСКА в края на миналия сезон, обмисля да се кандидатира за старши треньор на националния тим на Сърбия по баскетбол.

Опитният специалист разкрива пред „Глас явности”, че се смята за напълно способен да застане начело на представителната селекция на Западната ни съседка.

Провалът на сърбите на Европейското по баскетбол в Испания през септември предизвика дружната оставка на целия треньорски съвет, а и означаваше край на договора на наставника Зоран Славнич.

Конкурсът за нов национален треньор на страната още не е започнал, но вече има няколко желаещи, сред които са бившият треньор Славнич, наставникът на Хемофарм Мирослав Николич и сега – Джурович.

„Имам всичко необходимо и сериозно обмислям, дали да не се кандидатирам. Никога не са ми давали шанс. С Драган Капичич сме от една и съща генерация, не сме се карали и имаме коректни отношения, но от месеци не ми се е обаждал”, споделя Владо Джурович за отношенията си с настоящия президент на местната федерация.

„Всяко ръководство ме прескача. Резултатите ми стоят зад името ми и не виждам причина да не се кандидатирам. Да, доста съм директен, но не искам да се променям на тези години. Смятам, че съм способен да водя националния. Не съм човек на някой друг”, коментира още бившият старши треньор на „червените” и добавя, че според него легендата Душан Ивкович е идеален за председател на треньорския съвет в Сърбия.