Най-добрият руски баскетболист в последните години - Алексей Швед, е бил нападнат и пребит пред ресторант в руската столица от петима мъже. 34-годишният състезател на ЦСКА Москва е с тежка черепно-мозъчна травма, съобщиха от пресслужбата на клуба. Агентът на Швед - Обрад Фимич, разкри, че баскетболистът има загуба на паметта.
 
„Алексей е получил сериозна травма на главата в резултат на падане и е откаран в болница с линейка. Играчът се е свързал с полицията за разследването на инцидента. Заради контузията Алексей Швед няма да може да вземе участие в предстоящите мачове на отбора“, добавят от лагера на ЦСКА Москва.
 
Полицията в Москва е арестувала трима заподозрени за нападението срещу баскетболиста.
 
Обрад Фимич разкри и подробности за инцидента.
 
„След мача Алексей и съпругата му вечеряха в ресторант в центъра. Отвън ги чакала група млади мъже. Без причина започнаха да им се смеят. Беше ясно, че са пияни. Алексей, един вид тих човек, се опита да говори с тях. За съжаление хулиганите започнаха битка 5 срещу 1. Той е с черепно-мозъчна травма, с фрактури на главата. Само Бог му помогна да оцелее. Беше чудо. Може би това, че беше професионален спортист, в добра физическа форма, също му помогна”. Алексей страда от ретроградна амнезия, не си спомня нищо за инцидента", обясни Фимич.
 
Швед направи впечатляваща кариера в НБА с  отборите на Минесота, Филаделфия, Хюстън и Ню Йорк.