Реал Мадрид жъне успехи не само на футболния терен. Това доказаха баскетболистите на „кралския клуб”, които се наложиха във финалната серия с 3 – 1 победи над Барселона и триумфираха с титлата. За първи път от 21 години насам Реал става шампион в двата най-популярни спорта в Испания – футбола и баскетбола.

Снощи тимът, воден от Фелипе Рейес, надделя като гост с 82:71 и сложи точка на спора. Именно Рейес бе над всички и заслужено получи приза за Най-полезен играч във финала.

Реал Мадрид излезе на паркета с явното желание да приключи серията и да се завърне в столицата не да играе пети мач, а да покаже шампионската купа на своите фенове. От състава на Барселона единствено Хуан Карлос Наваро се опитваше да поддържа интригата, но съотборниците му бяха далеч от класата си.

Разликата в резултата през по-голямата част от двубоя бе сериозна, а на моменти достигаше и цели 17 точки.

Подкрепяни от своята публика, домакините се добраха до намаляване на пасива на пет точки в края на мача, но тогава Раул Лопес изнесе истинска лекция и не остави шанс на Барса да стигне до изравняване.

Фелипе Рейес бе най-резултатен в срещата с 21 точки, Тунчери добави 15, а Луис Бълок завърши с 12. За Барса Яка Лакович реализира 15 точки.

Това е един от най-успешните сезони за баскетболния Реал Мадрид. Клубът триумфира в турнира за Купа УЛЕБ и игра финал за Купата на Краля.