Жесток скандал се разрази след двубоя от турското баскетболно първенство между Фенербахче и Газиантеп. Въпреки, че изоставаше с 24 точки на почивката, Фенербахче намери начин да победи с 97:92 точки и остава начело във временното класиране.

На пресконференцията след мача гръцкият треньор на Газиантеп Стефанос Дедас нападна сърбина от Фенербахче Никола Калинич, а по-късно Желко Обрадович също коментира скандала.

Дедас поздрави играчите си за битката, пожела успех на Фенерахче, но заяви, че пожелава на Никола Калинич „лош късмет”.

Гъркът спомена конфликт между него и сръбския баскетболист и каза, че „никога няма да забрави или да му прости”.

„Както видяхте това бе мач на ниво Евролига. Само един от съдиите не беше на това ниво. Трябва да спомена и Калинич. След мача той каза много лоши неща и никога няма да ги забравя. Трябва да се засрами от поведението си”, заяви треньорът на Газиантеп.

Наставникът на Фенербахче Желко Обрадови пък по-късно коментира: „Разбрах какво ви е казал Дедас. Ако някой от играчите или щаба не е проявил уважение, се извинявам. Моите играчи обаче ми казаха за провокациите от пейката на Газиантеп. Извинявам му се, но понякога тези неща се случват. Казал съм на играчите си да се защитават при провокации.”