С баскетболен празник приключи 2009 година за БУБА баскет, информира клубния сайт Bubabasket.com. Днес следобяд в залата на стадион „Васил Левски” всички баскетболисти от школата на клуба плюс техните родители, треньорите и ръководителите създадоха много настроение, с което изпратиха календарната година. Изиграха се три срещи, а между тях се проведоха няколко забавни конкурса, в които участие взеха абсолютно всички деца. След откриването първи на терена излязоха най-малките възпитаници на школата на БУБА баскетбол – момчетата до 10 години. Те бяха разделени на два състава, а в ролята на техни треньори влязоха батковците от кадетския състав – Евгени Хажирусев и Камен Атанасов. На полувремето се проведе конкурс за всички тях от три различни позиции.

Във втората среща на терена един срещу друг излязоха два смесени отбори – в единия от тях попаднаха момчетата до 14, а в другия кадетите, а най-многобройния тим – този до 12 години бе разделен поравно в двата екипа. На почивката както при най-малките всички се пробваха в конкурса за точна стрелба, но и трите възрасти този път бяха изтеглени зад и без това любимата им дъга за трите точки.

Кулминацията на баскетболния купон бе традиционния мач между Родители и деца. Това е третата предновогодишна среща между малките таланти и техните мами и татковци, а отбелязваме, че с всяка измината година интересът нараства. Броят на участниците и в двата лагера бе доста голям. Темпото от страна на възпитаниците на БУБА се оказа доста сериозно за техните родители. Въпреки това те не се предадоха и до края на двубоя останаха равностойни и се опитваха да бъдат достоен опонент на далеч по-дългата скамейка на децата.

Резултати и статистика и в трите мача не се отчитаха, победители бяха всички в този наистина хубав баскетболен празник в края на 2009-та година. Родителите може би загубиха са малка разлика, но за сметка на това техен представител стана победител в последния конкурс за вечерта – стрелба от центъра до първи вкаран кош. На единия се пробваха подрастващите, а на другия техните родители. Много набързо, още в четвъртия си опит родителите отбелязоха и така взеха тази утешителна награда в последното състезание.

Вечерта завърши с теглене на новогодишни късметчета, които бяха подготвени за всички участници в празника. Победителите в конкурсите получиха специално подготвени награди.

Това последно за годината събитие за 2009-та година обаче няма да попречи на клуба да проведе следващата седмица редовните си тренировки. Всички малки възпитаници на БУБА баскетбол ще тренират до сряда включително.