Десетки малчугани и техните родители, както и по-големи фенове на баскетбола се включиха в празника на Академик Бултекс 99 в Цар Симеоновата градина, в който имаше много награди и положителни емоции. 

С шоуто пловдивският тим ознаменува историческото си класиране за полуфиналите на Националната баскетболна лига и призова присъстващите да подкрепят отбора в предстоящата полуфинална серия срещу Балкан. 

Бяха раздадени куп календари на отбора, както и 80 безплатни билета за първия мач - утре, 6 май, от 18:30 часа в комплекс СИЛА - 30 за деца и 50 за възрастни. 

На импровизиран кош малки и големи изпробваха баскетболните си умения и се включиха в различни игри, в които активно участие взеха и играчите от 
представителния мъжки отбор, записали историческото постижение. 
Специална игра определи и носителите на големите награди - оригинални потници на Васил Бачев и Мануел Джонсън, връчени лично на печелившите от старши треньора Асен Николов.

Междувременно малки и големи фенове използваха възможността да вземат автографи и да се снимат с баскетболистите от мъжкия отбор. В края на двучасовия купон ръководство, треньори, играчи и фенове 
позираха за обща снимка и призоваха пловдивският бизнес да помогне, за да може отборът да се запази и за следващия сезон и да продължи носи радост и страхотни спортни емоции на града.

Първите две домакинства на Академик Бултекс 99 в полуфинала срещу Балкан са утре и във вторник от 18:30 часа в комплекс СИЛА. Отборът се готви в пълен състав и се надява на подкрепата на публиката в предстоящите исторически за клуба мачове.