„Това е факт. Нямах търпение това да свърши. С голямо „задоволство” отстъпвам мястото на Раян Стак, който заслужава да играе за Олимпиакос. Сега ме измъчват по-скоро „сладки мъки”, дали да приема една оферта от отбор, на който трудно бих отказал”, споделя плеймейкърът Върбица Стефанов пред „Македонски спорт”.

„Дойдох в Атина на 15-ти януари и то най-вече заради контузията на Арвидас Мачияускас. Според договора ми, аз бях обвързан с Олимпиакос до завръщането в игра на литовеца. За нещастие междувременно и Раян Стак получи травма и се оказа, че мога да остана още в Гърция”, казва още играчът и добавя по повод американеца с македонски паспорт Стак: „Познавам много добре Раян и знам, през какво премина по време на възстановяването си, така че нямаше да е коректно да остана до края на сезона. Той заслужава да се върне скоро в игра за Олимпиакос”.

Върбица Стефанов признава, че иска по-бързо да забрави всичко, което се е написало и казало по време на престоя му в Атина. „Наистина това е краят на мъките ми там. Мениджърът ми обаче ми каза, че веднага след обявяването на раздялата ми с Олимпиакос е получил няколко оферти една, от които трудно бих могъл да откажа”, разкрива популярният баскетболист.

Една от възможностите поне за момента може би е Цървена звезда, коментира вестник „Македонски спорт”, а напомняме, че преди време и българският ЦСКА живо се интересуваше от опитния плеймейкър.