Над 6 000 зрители станаха свидетели на почитането на най-великия играч в историята на гръцкия баскетбол и един от най-великите въобще Никос Галис в залата на Арис в Солун.

Легендарният №6 на Арис получи едно заслужено признание за своята феноменална кариера, почти 19 години след нейния край. В залата в Солун зрителите станаха свидетели на страхотно шоу, което бе достойно за изключителната кариера на Галис, пише bgbasket.com. Любимият на Галис тим на Арис се изправи срещу френския Лимож, който е воден от бившия съотборник на Никос Панайотис Янакис. Двамата бяха двойка на терена, от която се страхуваше всеки един съперник.

Никос Галис държи рекорда за най-много точки в един мач на Световно първенство, след като през 1986 години бележи 54 срещу Панама. В същото време той е и топреализатор в историята на Европейските първенство. През 1987 Галис вкарва средно по 37 точки на мач, включително 40 на финала срещу Съветския съюз, и извежда Гърция до първа Европейска титла. Две години по-късно той има средно по 36.5 точки на мач, но на финала гърците губят от Югославия.

Екипът с №6 бе издигнат на върха на залата в Солун пред погледите на всички. След това пък бе прочетено и съобщение от премиера на страната Антонис Самарас, от което стана ясно, че залата в Солун вече ще се казва "Никос Галис".

При излизането на самата легенда пък цялата зала скандираше името му, а феновете пееха "Ти си Бог!"