Александър Везенков направи впечатляващо представяне на Европейското първенство по баскетбол за мъже с националния отбор на България и доказа, че е сред топ играчите в Европа. Това прави още по-естествен интересът на Сакраменто Кингс да го привлекат това лято.

Въпреки това, както Везенков обясни пред Eurohoops по време на медийния ден на Олимпиакос, да остане в Европа още една година и да играе за гръцкия клуб, е най-добрият вариант за него.

"Беше красиво лято, нито странно, нито трудно. Получих много съобщения в социалните мрежи от хора, които ми показват колко много искат да остана в отбора. Красиво е да се види. Това беше първото лято от много време, в което се говори солидно и "кралете" проявиха интерес. Въз основа на информацията, това, което чух и това, което имах на масата, реших, че най-добрият вариант за мен е Олимпиакос. Не поглеждам назад. Винаги отстоявам решенията си. Опитвам се да докажа, че това е най-добрият избор", заяви Везенков.

След като Олимпиакос достигна до Финалната четворка на Евролигата през миналата година, целите на лично и отборно ниво са очевидни. Според Везенков фактът, че Олимпиакос направи много малко промени в състава ще бъде ключов за предстоящия сезон.

"Поддържането на основното ядро е много важно. Новите имат опит в Евролигата, на тях също ще им бъде по-лесно. Колкото по-скоро намерим химия един с друг, толкова по-скоро ще се представим на ниво. В Евролигата всичко се брои от самото начало. Най-важното е да намериш мотивация да станеш по-добър. Това е основното за мен. Искам да се подобрявам всеки ден, да успявам заедно с отбора. Ще дам 100 процента от себе си. Ще има трудни нощи за мен и за отбора. Добре съм с това, а най-важното е отборът да побеждава", добави българинът.

Тъй като дебатите за натурализираните играчи продължава да се разгаря след Евробаскет, Везенков също се изказа по въпроса. Имайки тройно гражданство, той можеше да играе за Кипър, България или Гърция, но в крайна сметка избра българския национален отбор, тъй като и двамата му родители са българи. Той е роден в Кипър, израснал е там и се е преместил в Гърция в ранните си тийнейджърски години.