Баскетболният клуб "Старбаскет" вече официално има филиал в Шумен. Това стана факт, след като шуменския съд взе решение за регистрацията на "Старбаскет" – Шумен. 
Състезатели на клуба ще бъдат младите баскетболисти, на възраст между 12 и 16 години, водени от треньора Димитър Чанков. В началото на годината момчетата напуснаха родния си Баскетболен клуб "Шумен" в знак на протест, след като ръководството реши да се раздели с техния наставник Чанков. 
 
Президентът на "Старбаскет" Саша Топчов коментира, че процедурата по регистрация е преминала без проблеми. Целта на клуба е да продължи развитието на детско-юношеския баскетбол в Шумен. 

"За напред предстоят много дейности по популяризирането на клуба в Шумен, работа с нашите състезатели и привличането на нови деца", подчерта той. Топчов поясни, че вече се работи за предстоящия състезателен сезон. 

Предстои шуменските възпитаници на клуба да вземат участие и в летен лагер, провеждащ се в курорта „Златни пясъци”.

"Целта е да надградим уменията на момчетата, за да станат още по-добри баскетболисти", коментира още Саша Топчов, допълвайки, че като треньори в лагера са привлечени видни специалисти от България, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Треньорът Чанков заяви, че е изключително доволен, че нещата са се случили по план и шуменския филиал вече е факт. 

"Всички – деца, родители и аз като треньор сме много щастливи от това. От тук нататък продължаваме да работим и да се развиваме, за това ще поискаме и повече часове за тренировки", каза още той.