Една от най-новите и модерни зали на Стария континент очаква тазгодишната Финална четворка на баскетболната Евролига. „O2 World” в Берлин ще посрещне най-добрите четири тима в началото на май.

Макар и да изгуби възможността да изведе своя Макаби Тел Авив на финалите, националният ни селекционер Пини Гершон вече се разходи по паркета на уникалното съоръжение. 57-годишният трикратен шампион на Европа записа успех над АЛБА Берлин със 76:70 точки снощи в предпоследен мач от Топ 16 в престижната клубна надпревара. Победата обаче не дойде никак лесно за „жълтите” от Тел Авив, а изходът от мача дойде след решителни наказателни удари на една от звездите в състава на Макаби Карлос Аройо. Триумфът сякаш бе на път да се изплъзне от ръцете на Пини и компания, които 16 секунди преди края водеха със 72:70 точки, но все пак показаха по-здрави нерви. Немският АЛБА остана без успех до момента в тази фаза на Евролигата, а Макаби Тел Авив записа втора победа в групата, дори и само за престиж.

Страхотно светлинно шоу, звукови ефекти и забавни игри радваха феновете в зала „O2 World” по време на двубоя. В същото време се оказа, че програмата със събития – спортни или не в съоръжението вече наброява 150 планирани до момента за годината. Баскетболният АЛБА пък е само един от отборите, които играят домакинските си мачове в тази зала, като това важи още за хандбални и хокейни състави.