В четвъртфинален плейоф в испанската баскетболна лига АСВ отборът на Уникаха постигна невероятен успех, след като отстрани с 2:0 победи настоящият шампион Реал Мадрид, който завърши на първо място през редовния сезон с едва пет загуби.

След като първата срещата в Мадрид Реал загуби с 16 точки разлика от Уникаха 73:89, в Малага се стигна до уникална драма и загуба на шампионите с две точки 86:88.

В зала „Хосе Мартин Карпена” двата отбора играха много равностойно и много рядко един от тях се откъсваше със сериозна преднина.

Все пак в края на първата част домакините играха много силно в защита и я спечелиха с 20:12 точки.

През вторите десет минути баскетболистите на Реал доминираха, благодарение най-вече на чудесната игра на Луис Бълок, който само в тази част отбеляза 14 точки, а на полувремето резултатът бе 36:36.

В шестата минута на третата четвърт резултатът бе равен 49:49, но домакините стегнаха защитата и в последните четири минути позволиха на баскетболистите на Реал да отбележат само 6 точки срещу 11 за Уникаха и преди последните десет минути шампионите на Испания губеха с пет точки 55:60.

Последните минути на мача се оказаха и най-резултатни, като честа завърши с три точки в полза на Реал Мадрид 31:28, но това се оказа недостатъчно за „белия балет”, който загуби с две точки 86:88 и по този начин шампионите бяха детронирани още в първата част на плейофите в испанското първенство.

След 2:0 победи Уникаха се класира за полуфиналите, където очаква победителя от двойката между Тау Керамика и Памеса, като засега отборът от Витория води с 1:0 успеха, но предстои втори мач във Валенсия. Реал Мадрид ще пропусне следващото издание на Евролигата.

Най-резултатни с по 22 точки за победителите от Уникаха завършиха Карлос Кабесас и Барни Родригес. Бонифаци Н’Донг добави 18 точки.

За Реал Мадрид блестящ мач направи Луис Бълок, който отбеляза 28 точки, Раул Лопес добави 13, а Чарлс Смит завърши с 12 точки.