Пред повече от 10 хиляди зрители в Испания отборът на Уникаха победи гостите от Мемфис Гризлис със 102:99 точки в среща, която бе част от европейското турне на тимове от НБА. Двубоят бе доста интересен и оспорван, а в края испанският клуб стигна до престижния успех с решителни кошове на хърватина Давор Куш, който завърши с 20 точки за 32-минути на терена.

За Мемфис пък играха двама от най-популярните и обичани от местните фенове баскетболисти – националите Пау Гасол и Хуан Карлос Наваро, който ще дебютира официално в НБА през новия сезон. Гасол завърши с 18 точки и 10 борби, а Наваро реализира 21 точки за новия си американски тим.

„Чувствам се отлично. Беше изключително удоволствие да играя срещу тези момчета”, коментира Куш и добави: „Беше малко необичайно да играем по техните правила, защото линията за 3 точки е твърде далече от коша. Заслужихме си победата, защото се борихме здраво. Това е доказателство, че европейският баскетбол се доближава до този в Щатите. Те все още са по-добри, но ние работим здраво и това си личи.”