Треньорът на Будучност, където игра българският младежки национал Павлин Иванов - Деян Радонич застава начело на сръбския гранд Цървена звезда. В понеделник Радонич е провел последна тренировка с баскетболистите на Будучност и от днес вече се мести в Белград, за да наследи Влада Вукоичич начело на червено- белите. Будучност пък бе сред съперниците на българския Лукойл Академик в групата от турнира Еврокъп и се представи изключително успешно в надпреварата.

Новината на сръбските медии бе потвърдена и от президента на черногорския клуб Драган Бокан. „Деян Радонич вече окончателно е треньор на Звезда. След осем години е време за раздяла. Звезда през следващата година най-вероятно ще играе в Евролигата и би било жалко да пропусне този шанс. Офертата от Белград беше коректна”, казва Бокан за „Вести”.

Радонич е треньор на Будучност от 2006-а година и от тогава тимът спечели шест шампионски титли на Черна гора. Бил е треньор на юношеския и младежкия национален отбор, а също така е водил и мъжкия тим.

Цървена звезда пък благодари на вече бившия си наставник Влада Вукоичич за всички, което е направил за клуба и за спечелването на Купата на страна. Вукоичич обаче допусна две поражения в местното първенство в последните няколко дни и това явно е повлияло за раздялата.