Треньорът на баскетболния Партизан Душко Вуйошевич е на път да разпали сериозен скандал в Сърбия. Вуйошевич, който често отнася наказания от реферите за поведението си по време на баскетболните мачове на сръбския гранд, сега привлече вниманието с изказаване по повод един от най-обичаните спортисти на западната ни съседка Новак Джокович. Треньорът заяви, че вече няма да подкрепя толкова силно най-добрия сръбски тенисист, а причината е екипът на Цървена звезда, който Ноле облече на мач на „червено-белите” преди седмица.

„Новак Джокович направи голяма грешка с посещението си на мача на Цървена звезда. Аз много силно го подкрепях, но сега няма да е така. Досега не е изтъквал клубна принадлежност. Това си е мое мнение и го казвам, защото имам симпании към него. Той е много талантлив, но е станал толкова голям спортист не само заради таланта си, а защото е личност”, коментира Дуйошевич.

Думите на баскетболния треньор веднага бяха подхванати от медиите, заради опасенията, че това може да предизвика лоша реакция от страна на феновете на Партизан към Новак Джокович. Първата ракета на Сърбия обаче посети и тенис клуб Партизан, докато бе в родината си и бе отлично приет.

„Душко Вуйошевич е срам за Сърбия, за Партизан и за всеки нормален фен”, пък изригна телевезионният коментатор Милойко Пантич в една от социалните мрежи, заради думите на треньора. „За слабо запознатите Вуйошевич е бил треньор и на Цървена звезда в кариерата си. Днес е срам за Партизан и Сърбия”, отсече журналистът.