Американското турне на европейският клубен шампион Панатинайкос няма да остави приятни спомени не само що се отнася до резултатите в приятелските срещи, но най-вече заради транспортните неволи, които сполетяха „зелените” на път за Гърция. Баскетболистите на ПАО пътуват по линията Сан АнтониоДенвърФранкфуртАтина, но предварителният план претърпя пълен крах заради забавянето на вътрешния полет в Щатите.

Играчите на треньора Желко Обрадович трябваше да преспят в хотел на 20 км от Денвър, до където бяха откарани с таксита по 4 човека, защото не се намери автобус, който да закара отбора. Другото, което допълнително вбеси ръководството на Панатинайкос бе, че баскетболистите останаха без багаж, който останал заключен в помещение на летището, в всичко това при положение, че температурите в Денвър се оказаха доста по-ниски от тези в Сан Антонио.

В крайна сметка гръцкият гранд и феновете, който съпровождат тима се очаква да пристигнат в Атина утре вечер след около 45 часова одисея.

Сръбският наставник на ПАО Желко Обрадович пък сподели, че играчите му са получили важен опит след поражението от Сан Антонио с 91:113, но тимът също така е загубил ценно време от подготовката за новия сезон. „Щеше да е различно, ако срещата беше в Гърция”, отсече най-успешният баскетболен специалист на Стария континент.