Легендата Тодор Стойков ще е главното лице на последния ден от турнира БУБА Къп. Прекратилият състезателната си кариера преди 10 дни бивш капитан на Лукойл Академик е специалният гост на организаторите за церемонията за край на турнира. Стойков ще награди отборите след последния мач. Той ще раздава и картички с автографи за децата от всеки отбор, както и за всеки желаещ.

Домакините от БУБА и италианците от Римини пък ще спорят за първото място на турнира. Двата отбора са с по четири победи от четири мача и срещата им в последния ден от 10:45 ч. в неделя ще определи носителя на трофея. В днешните двубои Римини започна трудно срещу гръцкия Пантърс Б.А. Кавала, но след силна втора част и по-добра игра до края спечели с резултат 98:46. След това във втория си мач за деня италианците надиграха сръбския Фока Крагуевац с 85:49.
Първата среща на БУБА баскетбол срещу босненския Леотар бе истинско дерби, а българчетата спечелиха с 69:59. Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, а в третата част играчите на Леотар вкараха 7 точки поред и се откъснаха напред. Играчите на БУБА не се предадоха и започнаха да намаляват, като много скоро не само изравниха, а дори и поведоха. В решителните минути, не и без подкрепата на публиката, момчетата на Еми Кръстева показаха по-добра игра и заслужиха победата в края. В последния мач от програмата БУБА надигра и Пантърс Б.А. Кавала с резултат 76:36.

В другите срещи от деня Фока Крагуевац се справи с македонския Ангели след резултат 65:46, а Леотар също победи македонците след 63:58.