ДКВ Ховентут постигна успех над Реал Мадрид с 82:77 и доведе четвъртфиналната серия в испанското баскетболно първенство до 1-1 победи. Така полуфиналистът ще се реши в един последен трети двубой на 23 май в испанската столица.

Получилият неприятна контузия в адукторите в първата среща Рикард Рубио стисна зъби и излезе на паркета, за да поведе своите съотборници към успеха. 19-годишният гард остана резерва, тъй като не бе на 100% възстановен, но още не издържа и бързо влезе в игра, като записа 30 минути и бе най-поледен за Ховентут.

Преди появата на Рики Рубио Реал Мадрид доминираше и спечели първата четвърт. Младокът, който през следващия сезон ще опита късмета си в НБА, обаче подейства позитивно на съотборниците си и след като влезе в игра, домакините обърнаха развоя на срещата и спечелиха втората и третата част, като след половин час игра водеха с 6 точки. След равностойни последни 10 минути в крайна сметка Ховентут задържа аванса си и ликуваше със сирената.

Рики Рубио завърши с 16 точки, седем борби и шест асистенции, а със същия актив от точки се отчетоха Джером Мойзо и Демънд Малет. Най-резултатен за Реал Мадрид бе Луис Бълок с 22 точки на сметката си, а Раул Лопес добави 16.