Сърбия претърпя второ поражение на Европейското първенство по баскетбол и само успех довечера срещу Израел ще ги спаси от ранно отпадане в Испания.

Лидерите Гурович, Ярич и Миличич обаче бяха единодушни в изявленията си пред сръбските медии, че съдиите на снощния мач с еврошампиона Гърция са ги ощетили. Коментарът на Дарко Миличич определено имаше нужда от сериозна цензура, тъй като на път за съблекалнята центърът изригна в псувни…

Милан Гурович: „Катастрофа! Това е страшно! Газехме всички наред в последните 12 години и явно сега са решили… знаете какво мисля. Аз играх катастрофално, направо нямах въздух, защото ме блъскаха като идиоти през целия мач. Всички видяха какво стана.”

Неманя Александров: „Няма да коментирам реферите, но смятам, че и тук и в Сърбия всички са видели защо загубихме. Изиграхме отличен двубой, направихме всичко, за което се готвихме.”

Вук Радивоевич: „Страшно ми е жал защото паднахме незаслужено. Няма да говоря за съдиите, всичко е ясно. Имаме желание, голяма енергия и продължаваме да вярваме в себе си.”