Зоран Славнич бе избран единодушно за селекционер на националния отбор по баскетбол на Сърбия. Славнич замества на поста Драган Шакота, който подаде оставка преди по-малко от седмица.

Спряганият от медиите в западната ни съседка за старши треньор Саша Джорджевич получи покана от Славнич да стане помощник в националния отбор.

Първата работа на новия селекционер бе да обяви разширения състав, който ще се готви за Европейското първенство в Испания през септември.

Сърбия може да се окаже един от съперниците на България, ако нашият национален отбор успее да премине тежките допълнителни квалификации. Вече изтегленият жребий отреди „плавите” да срещнат Русия, Гърция и квалификанта в груповата фаза.

В списъка на Славнич попаднаха 18 баскетболисти от вътрешното първенство, а към настоящия лист може да бъдат добавени нови имена, тъй като все още има такива състезатели, които не са решили дали за играят за Сърбия или за Черна гора.

Най-известните имена в Сърбия – Предраг Стоякович и Ненад Кръстич отпаднаха от отбора, заради контузии. Останалите звезди, подвизаващи се в НБА, като Миличич, Радманович и Ярич, обаче ще са на линия.