Едно от най-утвърдените имена в европейската треньорска баскетболна школа Светислав Пешич и гръцкият специалист Вангелис Ангелоу ще пристигнат в София, за да участват като гост лектори на международен треньорски семинар. Това ще стане на 24 и 25 юни в зала „Триадица“ в столицата.

Пешич е един от най-популярните треньори в Европа. Начело на Югославия Пешич триумфира и със световната титла при мъжете през 2002 г. в Индианаполис, европейската титла през 2001 г. в Турция. Като треньор на Германия триумфира на Стария континент през 1993 г. 

Ангелоу е известно име в гръцкия баскетбол, с дълга кариера като професионален състезател. Като треньор е преминал през Халкида, Арис, Маруси (като помощник на Панайотис Янакис), Динамо Москва и Олимпиакос (асистент на Душан Ивкович), пише официалният сайт на българската федерация по баскетбол.

Семинарът е част от обучителната програма на Треньорската комисия към БФБаскетбол и е абсолютно задължителен за всички български треньори. Закъснението, както и отсъствието, даже и от една лекция, ще се считат за неприсъствие.

Таксата за регистрация е 60 лв. Както е заложено в Статута на треньора, приет от ТК и УС на БФБаскетбол, до края на годината всеки роден треньор трябва да посети два треньорски семинара, за да му бъде признат треньорския лиценз за следващата спортно-състезателна година.

Освен баскетболните треньори са поканени и всички треньори по физическа подготовка, които работят или имат желание да работят с баскетболните клубове, тъй като, освен лекцията за всички по физическа подготовка, ще се проведе допълнителен специализиран разговор на тази тема с основния лектор.