Нова изненада за любителите на играта с оранжевата топка подготвят Баскетболен клуб Несебър, местната община и Столичната 3х3 лига. Тази неделя, 21 юни, крайморския град ще бъде домакин на поредния турнир от лятната стрийтбол верига. Предвидени са надпревари във възрастови групи до 12, до 15 и до 18 години. При подрастващите първенствата ще се провеждат във формат смесени отбори, за да могат да се получат по-интересни турнири, с повече участници и еднакви емоции за момичета и момчета. Баскетболните клубове от региона вече са заявили участие, а се очаква да се включат и много от децата, които са на почивка в един от най-известните курорти на България.

Най-интересната част от неделния баскетболен празник в Несебър, разбира се, ще бъде турнирът за мъже над осемнадесет години. Очаква се едни от най-добрите играчи от югоизтока да премерят сили под кошовете. Участието ще важи и за официалната световна ранглиста на 3x3planet.com, а победителите ще получат право на участие на националните финали през юли в София. Таксата за участие на отбор при мъжете е 40лв., а наградният фонд е 300лв. + 300лв. във формата на ваучери, предоставени от Foot Court и K1X. 

Атракции за участници и зрители ще бъдат турнирите за стрелба от зоната за 3 точки и зверски конкурс по забивки. За настроението на всички ще се грижи вездесъщият Спенс, който води със себе си цялото си крю с DJ и MC. За всички участници и гости ще има и вечерно баскет парти в клуб Bounce в Слънчев бряг. 

Специален гост ще бъде и капитана на националния ни отбор Христо Николов – Гларуса. Най-малките баскетболисти ще могат да се докоснат до него, да научат нещо за играта и да вземат автограф, а най-добрите ще бъдат и наградени от един от най-добрите родни професионалисти в последните години. 

Всички състезания ще се проведат в един ден, на четири площадки в единственото училище в Несебър СОУ Любен Каравелов, което се намира под първи номер на едноименната улица в града. Записване за подрастващите ще се извършва на място от 9:00ч., а началото на състезанията ще бъде дадено в 10:00ч. При мъжете регистрацията е отворена на  под първи номер на едноименната улица в града. Записване за подрастващите ще се извършва на място от 9:00ч., а началото на състезанията ще бъде дадено в 10:00ч. При мъжете регистрацията е отворена на 3x3planet.com. 

За повече информация можете да посетите страницата ни във фейсбук www.facebook.com/sofia3x3