Българска Федерация Баскетбол подписа договор със Столична община за безвъзмездното предоставяне на спортна зала "Триадица".

Залата ще бъде предоставена изцяло за нуждите на баскетбола в България за срок от 10 години. Подобна практика е единствена по рода си и се случва за първи път в София. Договорът беше подписан от заместник-кмета Тодор Чобанов и президента на БФ Баскетбол Георги Глушков. Инициативата се провежда в защита на кандидатурата на град София за Европейска столица на спорта през 2017 година.

"Не можем да разчитаме на много голяма подкрепа от спонсори. Имаме един план как да оправим залата през първата година. Трябва да направим пейките, нови кошове и нови електронни табла, за да не спираме работата на ДЮШ. Това са неща, които трябва да направят залата по-приветлива. В този период трябва да дадем технически паспорт на залата, както е по закон. Всяка сграда трябва да е в норма и да има такъв паспорт. Това са нещата, които трябва да свършим за една година. Всички наши пари и тези от спонсорите ще бъдат използвани за тази зала. Имаме крещяща нужда младите да имат зала, в която да играят. Ние сме с безвъзмезден договор за 10 години. Нашата задача е залата да стане красива", каза Глушков след подписването на контракта. /БГНЕС